چیز در مورد برج خنک کن

تولید کننده برج خنک کن

چیز در مورد برج خنک کن

تولید کننده برج خنک کن

۳ مطلب در خرداد ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

نمک زدایی اولین بار توسط ملوانان یونانی در قرن چهارم قبل از میلاد برای تبخیر آب دریا و تولید آب آشامیدنی مورد استفاده قرار گرفت. پیشرفت در فناوری غشایی و نمک زدایی آب دریا، آب شور را به یک جایگزین مناسب برای تولید آب آشامیدنی تبدیل کرده است.

دستگاه آب شیرین کن صنعتی

دستگاه های آب شیرین کن صنعتی (دستگاه تصفیه آب صنعتی) تاسیساتی هستند که آب شور را به آب مناسب برای مصرف انسان و همچنین مصارف صنعتی و آبیاری تبدیل می کنند.

طراحی دستگاه آب شیرین کن صنعتی

جنبه های عمومی و اختصاصی در توسعه یک دستگاه آب شیرین کن صنعتی، یعنی استفاده از برنامه ریزی های مهندسی شده که در طراحی و ساخت آن دخیل هستند. مهم ترین جنبه ای که در طراحی و ساخت یک دستگاه آب شیرین کن صنعتی باید مورد توجه قرار گیرد، موقعیت مکانی و سیستم های آبگیری و تخلیه در ارتباط با آن، می باشد.

فرآیند های شیرین سازی آب شور

در فن آوری های نمک زدایی یا شیرین کردن آب شور، روش های مختلفی برای به حداقل رساندن سطح شوری در آب وجود دارد. اصلی ترین آن ها عبارت است از:

اسمز معکوس : این روش گسترده ترین و پیشرفته ترین سیستم نمک زدایی در جهان شناخته شده است. این فرآیند تصفیه آب به به شکل فشار انجام می شود و بر فشار اسمزی طبیعی موجود در محلول مذکور غلبه می کند.

تقطیر : این فرآیند شامل حرارت دادن آب تا تبخیر شدن آن و سپس متراکم کردن آن برای به دست آوردن آب شیرین می باشد. این فرایند شیرین سازی آب شور، در چندین مرحله انجام می شود که در آن دما و فشار کاهش می یابد تا نتیجه مطلوب حاصل شود. علاوه بر این، گرمای به دست آمده از تراکم نیز به تقطیر مجدد آب کمک می کند.

انجماد : شامل پاشش آب دریا در یک محفظه سرد با فشار کم است. این روش باعث می شود که کریستال های یخ روی آب نمک تشکیل شوند که بعداً برای به دست آوردن آب شیرین از هم جدا می شوند.

تشکیل هیدرات : این فرآیند در مقیاس بزرگ مورد استفاده قرار نمی گیرد، چرا که شامل دشواری های تکنولوژیکی زیادی می باشد. این روش شامل افزودن هیدروکربن ‌ها به محلول شور است که هیدرات‌ های پیچیده را به شکل کریستالی تشکیل می‌ دهد که بعداً برای به دست آوردن آب شیرین جدا می ‌شوند.

الکترودیالیز : در این فرایند یک جریان الکتریکی از یک محلول یونی عبور می کند. یون ‌های مثبت (کاتیون‌ ها) به سمت الکترود منفی (کاتد) جریان پیدا می‌ کنند، در حالی که یون ‌های منفی (آنیون ‌ها) به سمت الکترود مثبت (آند) جریان پیدا می‌ کنند. دو غشای نیمه نفوذ ناپذیر بین هر دو الکترود قرار داده شده است که به طور انتخابی فقط اجازه عبور Na+ یا Cl-  را می دهد، آب موجود در مرکز سلول الکترولیتی به تدریج نمک زدایی می شود و آب تازه و شیرین به دست می آید.

مکانیزم دستگاه آب شیرین کن صنعتی

مکانیزم دستگاه آب شیرین کن صنعتی، افزایش فشار ورودی آب خام برای غلبه بر فشار اسمزی معمول و عبور از غشاء نیمه تراوا می باشد.

زمان ورود آب خام، به دو دسته غلیظ و رقیق تبدیل می شود که فشار آب رقیق از آب غلیظ بیشتر است و زمانی که آب رقیق وارد می شود، آب تصفیه شده به پشت غشاء رفته و در آن جا نگهداری می شود و این در حالی است که مواد محلول وارد غشاء غلیظ می شود.

جریان غلیظ را می توان دفع کرد و از چرخه دستگاه تصفیه آب خارج کرد ولی می توانید آن را دوباره وارد جریان تصفیه آب نمایید.

آب شیرین به دست آمده از این روش مابین 95 تا 99 درصد مواد محلول خود را از دست داده است.

توجه داشته باشید که دستگاه آب شیرین کن صنعتی اسمز معکوس از روش فیلتراسیون متقاطع استفاده می کند و دلیل عدم استفاده از فیلتراسیون طبیعی را می توان عبور مواد جامد از این دست فیلتر ها دانست.

همچنین این سری از فیلتراسیون در طول مدت زمان استفاده دچار گرفتگی می شود و به همین دلیل کم تر مورد استفاده قرار می گیرد. جهت جلوگیری از گرفتگی فیلتراسیون عبور جریان آب غلیظ از روی غشاء با جریان آشفته می تواند موثر واقع شود.

فاکتور های مهم برای عملکرد سیستم آب شیرین کن صنعتی

  • فشار

اندازه گیری فشار آب ورودی به پمپ اصلی سیستم آب شیرین کن صنعتی و کنترل فشار آب وارده به ممبران بسیار حائز اهمیت است، چرا که بدون محاسبه جریان فشار کم یا زیاد می تواند بر روی سیستم شما تاثیرات منفی گذاشته و پس از گذشت مدت زمان کوتاهی به دستگاه شما آسیب جدی وارد نماید .

  • دما

دمای آب ورودی را باید کنترل کنید تا زیاد سرد و زیاد گرم نباشد، همچنین با انتخاب یک پمپ مناسب به افزایش راندمان دستگاه کمک خواهید کرد. وجود مشکل فنی در سیستم برقی دستگاه سبب افزایش دمای آب خارج شده از پمپ طبقاتی شده و این آب گرم وارد ممبران می شود. سپس آبی که از ممبران خارج می شود دمای بالایی دارد و اگر از سیستم رزین در انتهای سیستم تان استفاده می‌ کنید ممکن است رزین شما سریعا خراب شود .

دمای ایده آل برای دستگاه های آب شیرین کن صنعتی 24 درجه سانتی‌گراد است. اگر دمای آب به 4 درجه برسد تولید دستگاه به نصف خواهد رسید. همچنین حداکثر درجه حرارت 29 درجه سانتی ‌گراد می ‌باشد. اما طبق پیش بینی های ما مبنی بر دمای زیاد یا کم آب، هموراه طبق شرایط محیطی مشتری، دستگاه های آب شیرین کن صنعتی خود را طبق با دمای محیطی منظقه طراحی می شوند یعنی در صورت کم یا زیاد بودن دما سیستم هایی را برای متعادل سازی دمای آب خام یا همان آب ورودی در دستگاه طراحی و تعبیه می شوند.

  • کنترل انرژی پمپ

با طراحی یک سیستم لوله کشی و استفاده از شیرآلات مناسب و استاندارد می ‌توانید مقداری از انرژی منفی پمپ را کم کنید تا پمپ داغ نشود و به آن آسیب وارد نکند همچنین این سیستم کنترل انرژی پمپ در مصرف برق نیز صرفه جویی خواهد داشت .

  • پیش تصفیه ها

مراحل تصفیه آب صنعتی نیاز به پیش تصفیه های مناسب خودش دارد و برای هر سیستم آب شیرین کن صنعتی بسته به شرایط آب ورودی می تواند متفاوت باشد. اما اگر آب خالص ورودی حاوی کلر، سختی بالا، آهن، فلزات، آلودگی میکروبی و از این موارد باشد برای افزایش طول عمر غشاء ممبران دستگاه تصفیه آب صنعتی خود به ترتیب از سیستم یو وی یا پکیج کلرزن به همراه ستون های رزینی مناسب استفاده کنید.

قطعات به کار رفته در دستگاه‌ آب شیرین کن صنعتی

لیست قطعات به کار رفته در دستگاه ‌های آب شیرین کن صنعتی عبارت است از:

  • پمپ
  • سیستم میکس
  • سوییچ فشار
  • TDS متر
  • سیستم شستشو
  • تابلو برق
  • فلومتر
  • ممبران
  • شاسی
  • فیلتر کاتریج
  • فیلتر شنی و کربی
  • سیستم تزریق آنتی اسکالانت
  • گیج های فشار
  • مخازن تحت فشار

کاربرد دستگاه ‌ها و سیستم ‌های آب شیرین کن صنعتی

  • امروزه از دستگاه تصفیه آب صنعتی یا همان دستگاه های آب شیرین کن صنعتی بیشتر در مجتمع های مسکونی و اداری، کارخانجات آب معدنی، غذایی و دارویی، پادگان ‌ها و کمپ‌ های اقامتی، اماکن ورزشی و آکواریوم های بزرگ بیشتر استفاده می ‌شود.
  • تامین آب مناسب جهت تهیه محصولات متنوع در صنایع غذایی، نوشیدنی، آرایشی و بهداشتی توسط آب ‌شیرین ‌کن صنعتی، تصفیه نهایی پساب های صنعتی، در رنگ سازی، باطری سازی و در صنایع لاستیک و پلاستیک
  • استفاده از دستگاه تصفیه آب شیرین کن صنعتی در تهیه آب صنعتی در بویلر ها، کولینگ تاور و کلیه سیستم های حرارتی و برودتی
  • استفاده از دستگاه آب شیرین کن صنعتی RO جهت تهیه آب صنعتی DM که مصارف دارویی و بیولوژیکی دارد.
  • تامین و تولید آب دستگاه های دیالیز بیمارستان‌ ها، تهیه آب USP جهت مصارف پزشکی

افزایش بازدهی و طول عمر سیستم آب شیرین کن صنعتی

برای افزایش بازدهی و طول عمر سیستم آب شیرین کن صنعتی، وجود پیش تصفیه برای آب خوراک ضروری می ‌باشد. انتخاب پیش تصفیه مناسب، بازدهی و طول عمر ممبران را زیاد می ‌کند زیرا عوامل زیر را به حداقل می ‌رساند:

جرم گرفتگی، رسوب گرفتگی و تخریب ممبرن

نتیجه نهایی موارد بالا، بهینه‌سازی موارد زیر می ‌باشد:

  • بازیافت محصول
  • شدت جریان محصول
  • هزینه‌ های عملیاتی و نگهداری
  • کیفیت محصول (عدم رد شدن نمک)

اسمز معکوس در دستگاه ‌ها و سیستم ‌های آب شیرین کن صنعتی با خلوص بالا به منظور دستیابی به شیرینی مقدار ممکن برای حذف یون ‌ها و نمک ‌ها استفاده می ‌شود.

نکات مهم خرید یا سفارش دستگاه آب شیرین کن صنعتی

آیا می دانید چه مواردی را باید به هنگام خرید یا سفارش دستگاه آب شیرین کن صنعتی در نظر گرفت؟

برای این که بدانید چه قطعاتی مهم هستند و وجود چه قطعات دیگری حیاتی و کاربردی نیستند شما را به خواندن ادامه این مقاله دعوت می‌کنیم، زیرا بعضی از قطعات در قیمت دستگاه آب شیرین کن صنعتی تاثیر گذار هستند.

اگر آب و هوای منطقه شما رطوبت دارد، بهتر است شاسی یا پایه نگهدارنده دستگاه از جنس استیل باشد تا زنگ نزند زیرا ممکن است به خاطر ارزان تر شدن قیمت دستگاه آب شیرین کن صنعتی برای شما سازنده از قوطی گالوانیزه رنگ شده استفاده کند البته استفاده از قوطی گالوانیزه نیز به خودی خود اشکالی ندارد.

حتما از فروشنده بخواهید پمپ مناسبی برای دستگاه آب شیرین کن صنعتی شما انتخاب کند، زیرا یک دستگاه تصفیه آب می تواند دارای چندین پمپ مختلف باشد به عنوان مثال؛ یک عدد پمپ برای ورودی یا تامین فشار آب خام به دستگاه و دیگری برای تامین فشار آب لازم به داخل ممبران ها، اگر دستگاه شما دارای سیستم شستشوی خودکار یا cip باشد می توان برای آن یک پمپ مجزا انتخاب کرد یا از پمپ ورودی برای این کار استفاده کرد، اگر دستگاه شما نیاز به شستشو بر اثر گرفتگی داشته حتما باید فشار پمپی که ماده مخصوص رسوب زدایی را داخل ممبران یا ممبران ‌ها هدایت می کند از 3 یا 4 بار بیشتر نباشد و البته اگر گرفتگی ممبران دستگاه تصفیه آب شما بر اثر آلودگی میکروبی باشد ممبران شما باز نخواهد گشت و باید آن را تعویض کنید، این اتفاق زمانی رخ می دهد که شما از آب چاه آلوده بدون در نظر گرفتن سیستم یا پکیج کلر زن یا لامپ یوی وی استفاده کرده باشید.

  • برج خنک کن مهتاب گستر
  • ۰
  • ۰

مشعل چیست؟

مشعل

دومین وسیله ای که در تجهیزات موتورخانه ای مورد استفاده قرار می‌گیرد، مشعل است. مشعل وسیله‌ ای است که با استفاده از هوا انرژی سوخت را به انرژی گرمایی تبدیل می کند. این دستگاه اساس کار دیگ های بخار و بویلر ها می باشد. انرژی که دیگ ها برای به دست آوردن بخار نیاز دارند از این راه به دست می‌ آید.

اساس کار مشعل به این صورت است که مشعل مقدار معینی از سوخت و هوا را تامین می‌ کند. سپس انواع سوخت های موجود را تبخیر می کند. بعد از این مرحله میزان مناسب سوخت و هوا را تامین می‌ کند. سپس سوخت و هوا را ترکیب کرده و ایجاد جرقه می کند. پس از ایجاد جرقه، آتش را با سطوح انتقال حرارت تماس می دهد.

سایز مشعل ها

سایز مشعل ها با توجه به حرارتی که تولید و حمل می کنند، متفاوت می باشد. به همین دلیل بسته به نوع مصرفی که در تجهیزات موتورخانه کارخانه ها دارد، باید نوع مناسب را انتخاب و تهیه کرد.

انواع مختلف مشعل

مشعل ها انواع مختلفی دارند. تفاوت مشعل ها بر اساس اندازه شعله تولید شده، سوخت مصرفی، روش اشتعال و ظرفیت کاری است. این تفاوت ها باعث می شود که نوع استفاده از آن ها در مصارف مختلف و کارخانه های مختلف یکسان نباشد.

 

عملکرد کلی مشعل ها

در هر مشعل و دیگ، تعدادی کنترل کننده همانند رله، فتوسل، یون و ترموستات وجود دارد که مقدار و زمان هر کدام از فرایند های مشعل را کنترل می کند.

در مشعل های فن دار شروع عملکرد بر اساس فرمان ترموستات دیگ یا هیتر و طبق برنامه زمان بندی رله مشعل است. ابتدا فن هوادهی مشعل به مدت ۳۰ تا ۶۰ ثانیه روشن می شود و سپس ترانس جرقه زن مشعل شروع به ایجاد جرقه می کند، سپس شیر برقی سوخت مشعل باز می شود و سوخت از شیر برقی عبور می کند و وارد محفظه احتراق دیگ یا هیتر می شود.

با وجود جرقه ترانس، شعله در جلوی شعله پخش کن مشعل تشکیل می شود. پس از تشکیل شعله، نیازی به جرقه یا قوس الکتریکی نیست و با فرمان فتوسل یا یون عملکرد ترانس جرقه زن متوقف می شود و مشعل به عمل احتراق خود تا زمان رسیدن فرمان خاموش شدن، از طریق ترموستات ادامه می دهد.

الکتروموتورفن هوادهی مشعل ها بر اساس ظرفیت مشعل تک فاز یا سه فاز است و دارای ۲۹۰۰ دور در دقیقه می باشد. معمولا بدنه اغلب مشعل های گازوئیلی و گازی از نوع آلومینیوم ریخته گری است که قطعات مورد نیاز برای عملکرد مشعل روی آن نصب شود.

مشعل اتمسفریک

مشعل های بدون فن یا اتمسفریک عملکردی فوق العاده عالی دارد و از همه نظر برای سیستم گرمایش موتورخانه ها کارآمد می باشد. مشعل اتمسفریک فقط یک نقطه ضعف دارد و آن هم این است که اگر شمعک یا پیلوت خاموش شود، دیگر مشعل کار نمی کند. اگر دودکش استاندارد نباشد، با یک کلاهک می توان مشکل را بر طرف کرد.

مشعل گازسوز

این مشعل برای سوخت طبیعی طراحی شده است. در این مشعل گاز طبیعی هنگامی که از دهانه ورودی مشعل وارد می شود، هوای لازم برای احتراق به وسیله یک دمنده در آن ایجاد شده و جریان آتش بر قرار می شود.

مشعل سوخت مایع

سوخت های مایع نمی توانند به آسانی دچار احتراق شوند، به همین دلیل ابتدا باید آن ها را اتمیز کرد. اتمیزه کردن سوخت مایع یعنی تبدیل سوخت مایع به پورد. با این کار سطح سوخت به راحتی با اکسیژن موجود در هوا تماس پیدا می کند. وقتی این تبدیل صورت بگیرد، احتراق به راحتی صورت می پذیرد. با این کار سایز قطر سیال بزرگ می شود. این بزرگ شدن باید متناسب باشد. اگر این قطعات به صورت غیر نرمال افزایش سایز پیدا کنند، این سوخت دچار مشکل می شود. به این حالت سوخته، نیم سوز می گویند. به همین دلیل باید قطعات سیال به درستی افزایش سایز داشته باشند.

مشعل جت فشاری

در این نوع مشعل از یک نازل استفاده می‌ شود که سوختی که فشرده شده است از آن رد می شود. به کمک این نازل سوخت به پودر تبدیل شده و با هوا تماس پیدا کرده و می سوزد‌. این نوع مشعل مزایای مفیدی دارد که عبارت است از:

  • اصمینان این مشعل ها بسیار زیاد است.
  • سوخت به خوبی به پودر تبدیل می شود.
  • تعمیر این سوخت ها و نگهداری از آن ها بسیار راحت می باشد.
  • نازل هایی که در این مشعل استفاده می شوند، قیمت های مناسبی دارند.

این سوخت ها معایبی نیز دارند، که عبارت است از:

  • برای استفاده در ابعاد بزرگ مناسب نمی باشد.
  • اگر این مشعل دچار حتی کوچک ترین افت شود، اتمیزه کردن نا موفق ایجاد می شود.

مشعل بخار

در این مشعل ها سوخت با یک فشار نسبتاً کم به درون نازل ها وارد می شود. سپس درون این نازل ها با هوا ترکیب شده و می سوزد. بعد از آن یک سوخت اتمیزه و یا همان پودر را به بیرون منتقل می کند.

مشعل در موتورخانه

همان طور که گفته شد، مشعل تجهیزی است که با اختللط سوخت، هوا، احتراق و شعله ور سازی این مخلوط، انرژی سوخت فسیلی را به انرژی گرمایی تبدیل می کند. مشعل ها وظیفه ایجاد گرما در انواع دیگ ها، هیتر ها و حتی پکیج های گرمایشی را به عهده داردو به عنوان هر سیستم گرمایشی شناخته می شوند.

مشعل ها با پوشش سوخت (گاز، گازوئیل و مازوت) و خلوط شدن آن با هوا و عبور مخلوط سوخت و هوا از شعله پخش کن و سپس احتراق این مخلوط توسط ترانس جرقه زن، حرارت مورد نیاز را در داخل محفظه احتراق دیگ یا کوره ایجاد می نماید.

خطاهای منجر به توقف مشعل

  • خرابی میله یون
  • خرابی پرشر هوا
  • خرابی پرشر گاز
  • خرابی ترموستات دیگ
  • جا به جا بودن فاز و نول

تعمیر و عیب یابی مشعل

برای کنترل شعله در مشعل ها از دو قطعه فتوسل (چشم الکتریکی) یا میله یونیزاسیون استفاده می شود که در صورت خرابی این دو قطعه فرمان پایدار بودن شعله به رله ارسال نمی شود و رله از ادامه کار مشعل جلوگیری می نماید. در هر مشعل پس از تمیز کردن چشم الکتریکی (فتوسل) و تشخیص شعله توسط این قطعه، مشکل مشعل رفع می شود.

در موقع برخورد به این مشکل این مورد ها را جستجو کنید:

  • میله یونیزاسیون
  • اتصال بدنه مشعل
  • فاز و نول جا به جا نباشد
  • تنظیم نبودن میزان هوا و گاز در مشعل

علت پایدار نبودن شعله در مشعل چیست؟

در مشعل های گازوییلی برای حفظ ایمنی چشم الکترونیک دارنن (فتوسل) تا نور حاصل از شعله ایجاد شده را حس کنند. برای پایداری شعله اگر به هر دلیلی این فتوسل وجود شعله را حس نکند کثیفی روی خود سنسور یا ایجاد شدن شعله کم نور باعث می شود بعد از تشکیل شعله خیلی زود خاموش شود.

این سنسور دو نوع سیم داره که جریان آن به صورت رفت و برگشتی عمل می ‌کند که به پایه های شماره ۱ و ۲ متصل می شود.

این سنسور یک مقاومت تابع حرارت است که پس از تابیدن نور شعله به این سنسور جریان خیلی کمی را از خودش عبور می دهد و همین امر باعث می شود به رله بفهماند که شعله تشکیل شده و در ایمنی کامل به ادامه کار خود بپردازد.

فروش مشعل

شرکت تولیدی و صنعتی مهتاب گستر یکی از شرکت های برتر در زمینه تولید انواع مشعل در ایران می باشد، مشعل های مهتاب گستر دارای گارانتی قطعات و خدمات پس از فروش می باشند. مشعل های مجموعه مهتاب گستر در پنج مدل گازسوز، گازوئیل سوز، مازوت سوز، دوگانه و سه گانه سوز، طراحی و تولید می شوند.

شما عزیزان می توانید با کارشناسان ما تماس گرفته و با انواع سیستم های گرمایشی آشنا شوید و بهترین انتخاب را برای محیط مورد نظر خود داشته باشید همچنین برای‌ محاسبه ظرفیت بار انواع سیستم ها می توانید با متخصصین ما در ارتباط باشید.

تلفن: 66706377 و 66709528

همراه:  09127883721

  • برج خنک کن مهتاب گستر
  • ۰
  • ۰

چیلر (Chiller)  چیست؟

چیلر یک واحد خنک کننده است که برای سرمایش و گرمایش در سیستم های تهویه مطبوع مرکزی استفاده و بهره برداری می شود که می توان از آن در تاسیساتی همانند فن کویل ها استفاده کرد. اصولاً از چیلر برای خنک کردن آب در تجهیزات خنک کننده استفاده می شود.

طیف گسترده ای از چیلر ها به عنوان یک خنک کننده داخلی در اندازه های مختلف قابل طراحی و تولید می باشد. از آپارتمان ها و خانه های شخصی گرفته تا ادارات و هایپر مارکت ها می تواند از چیلر و تجهیزات آن استفاده نمایند.

چیلر های صنعتی از سه عنصر اصلی کمپرسور، کندانسور و اواپراتور تشکیل شده است. وظیفه اصلی تبخیر حذف گرما از جسم سرد شده است. برای این منظور آب و مایع خنک کننده از آن عبور می کنند. در نتیجه آب یا هر مایع خنک کننده دیگری خنک می شود و مبرد روشن می شود و به حالت گازی تبدیل می شود. پس از آن، ماده مبرد خنک شده وارد کمپرسور می شود، جایی که بر روی سیم پیچ موتور کمپرسور الکتریکی عمل می کند و به خنک شدن کمک می کند. در آن جا بخار داغ فشرده می شود و دوباره تا دمای 80-90 درجه سانتی گراد گرم می شود. در اینجا با روغن کمپرسور مخلوط می شود.

در حالت گرم، فریون وارد کندانسور می شود، جایی که عامل خنک کننده گرم توسط جریان هوای سرد خنک می شود. سپس چرخه نهایی رخ می دهد، خنک کننده مبدل حرارتی به سوپر کولر می رود، جایی که دمای آن کاهش می یابد، در نتیجه فریون به حالت مایع تبدیل می شود و به فیلتر خشک کننده تغذیه می رسد. در آنجا از رطوبت خلاص می شود. نقطه بعدی در مسیر حرکت مایع خنک کننده یک دروازه بالابر حرارتی است که در آن فشار فریون کاهش می یابد. پس از خروج از کانال حرارتی، خنک کننده فشار کم با یک سیال دیگر ترکیب می شود. این مخلوط به اواپراتور عرضه می شود، جایی که مایع خنک کننده به بخار تبدیل می گردد و بیش از حد گرم می شود. ترکیب گرم شده بیش از حد از اواپراتور خارج می شوند که آغاز یک چرخه جدید است.

طرح کلی از کارکرد قطعات چیلر صنعتی

  • کمپرسور

کمپرسور در چرخه خنک کننده چیلر دو عملکرد دارد. در واقع سیال خنک کننده را در یک چیلر فشرده و حرکت می دهد. با افزایش بخار، فشار و دما افزایش می یابد. سپس گاز فشرده شده وارد جایی که سرد شده و تبدیل به مایع می شود، سپس مایع وارد اواپراتور می شود (هم زمان فشار و دما کاهش می یابد)، در آنجا می جوشد، به حالت گاز تبدیل می شود، حرارت را پس می گیرد. پس از آن، گشتاور خنک کننده به کمپرسور باز می گردد تا چرخه تکرار شود.

  • کندانسور خنک کننده هوا (کندانسور هوا خنک)

در این قسمت تبادل حرارتی صورت می گیرد که در آن گرمای جذب شده توسط خنک کننده در فضای اطراف بخش می شود. سپس گاز فریون که خنک و متراکم می شود به فاز مایع تبدیل می شود. فن سانتریفیوژ یا محوری جریان هوا را از کندانسور تغذیه می کند.

  • عدد فشار سنج

نشانگر های بصری فشار متراکم شده سیال خنک کننده را ارائه می دهد.

  • گیرنده مایع

برای ذخیره فریون در سیستم استفاده می شود.

  • فیلتر خشک کن

این فیلتر رطوبت، کثیفی و سایر مواد خارجی را از مایع خنک کننده حذف می کند اگر این قسمت به خوبی عمل نکند باعث می شود به سیستم خنک کننده آسیب برسد و کارایی آن را کاهش یابد.

  • شیر برقی

شیر برقی جریان مایع خنک کننده را در چیلر کنترل می کند که در صورت توقف کمپرسور بسته می شود. این امر از ورود مبرد مایع به اواپراتور جلوگیری می کند که می تواند باعث هیدراتاسیون شود. هیدراتاسیون می تواند منجر به آسیب جدی کمپرسور شود. با روشن شدن کمپرسور شیر باز می شود.

  • شیر ترموستاتیک (شیر انبساط)

شیر ترموستاتیک یا TRV یک رگولاتور است، موقعیت رگولاتور (سوزن) که موقعیت آن به دلیل دمای اواپراتور است و وظیفه آن تنظیم مقدار مایع خنک کننده عرضه شده به اواپراتور بسته به گرم شدن بیش از حد بخار خنک کننده است. در تبخیر خروجی، همیشه باید فقط مقدار مایع خنک کننده در اواپراتور را مصرف کند، که با توجه به شرایط فعلی، ممکن است به طور کامل از بین برود.

  • شیر تنظیم کننده های عملکرد

 شیر تنظیم کننده های عملکرد برای رساندن عملکرد کمپرسور به بار فعلی در اواپراتور (نصب شده در خط بای پس بین دو طرف فشار کم و بالا سیستم خنک کننده) استفاده می شود. دریچه هوای گاز داغ (که در تمیز کردن چیلر های استاندارد گنجانده نشده است) از تعدیل سریع قدرت توسط کمپرسور جلوگیری می کند. هنگامی که فعال می شود، شیر باز می شود و گاز خنک کننده را از تخلیه به جریان مایع مبرد که وارد اواپراتور می شود، منتقل می کند. این امر باعث کاهش پهنای باند کارآمد سیستم می شود.

  • اواپراتور

اواپراتور وسیله ای است که در آن مایع خنک کننده می جوشد و گرما را در حین تبخیر جذب می کند و در خنک کننده ای که از آن عبور می کند، جریان می بخشد.

  • حد انجماد دما (حد انجماد)

از یخ زدن مایع در تبخیر جلوگیری می کند.

  • سنسور دما

سنسوری که دمای آب در مدار خنک کننده را نشان می دهد.

  • گیج فشار مایع خنک کننده

یک نشانه بصری از فشار مایع خنک کننده به تجهیزات ارائه می دهد.

  • شیر برقی آب

زمانی که آب مخزن به کم تر از حد مجاز کاهش یابد این شیر عملکرد خود را شروع می کند. در واقع شیر برقی آب باز می شود و ظرف را از منبع آب تا سطح مورد نظر پر می کند. بعد، دریچه بسته می شود.

  • سنسور دما

سنسور دما قطعه ای است که دمای آب گرم برگشتی از دستگاه را نشان می دهد.

انواع چیلر

  • جذبی
  • تراکمی (شامل چیلر تراکمی آب خنک و چیلر تراکمی هوا خنک)

چیلر جذبی چیست؟

همان طور که می دانید در چیلر های جذبی، از همین دو مفهوم ساده فشار و دما و البته روابط حاکم بین آن ها، استفاده شده است. درواقع در چیلر های جذبی تنها این امکان فراهم شده است که فشار داخلی دستگاه در قسمت اواپراتور به 0.008bar رسیده و این فشار با مکانیزم هایی تقریبا ثابت بماند.

چیلر تراکمی چیست؟

چیلر های تراکمی به دو نوع اصلی هوا خنک و آب خنک تقسیم بندی می شوند. چیلر های هوا خنک مبرد را با جریان هوا خنک می کنند اما در آب خنک ها این عمل توسط آب انجام می شود. چیلر های تراکمی نسبت به چیلر های جذبی جدید تر هستند، هزینه کم تری دارند و فضای کم تری را نیز اشغال می کنند.

چیلر تراکمی هوا خنک چیست؟

این چیلر ها از مبدل های حرارتی هواخنک برای قسمت کندانسور و مبدل های حرارتی پوسته و لوله برای قسمت اواپراتور استفاده می کنند که نسبت به چیلر های تراکمی آب خنک تجهیزات کم تری احتیاج دارند و فضای کم تری را نیز اشغال می کنند همچنین هزینه تهیه آن نیز پایین تر است. در این نوع چیلر ها بسته به ظرفیت آن ها از تعداد متفاوت فن استفاده می شود.

چیلر تراکمی آب خنک چیست؟

تفاوت این نوع چیلر با چیلر تراکمی هوا خنک در قسمت مبدل حرارتی یا کویل کندانسور آن است که مثل اواپراتور از نوع پوسته و لوله (Sheel and tube) می باشد و به برج خنک کننده (کولینگ واتر) و پمپ آب نیاز دارد.

هر دو مدل از چیلر های بالا برای ما آب سرد تولید می کنند و این آب سرد می تواند با کمک سیستم های دیگری همانند هواساز ها و فن کویل ها هوای محیط ما را خنک کند بنابراین چیلر تنها نمی تواند محیط ما را تهویه کند. مکان نصب چیلر های تراکمی معمولا در پشت بام ها می باشد و از پشت بام به تمامی واحد های مورد نیاز لوله کشی آب سرد انجام می گیرد (سیستم چیلر و فن کویل) اما اگر از سیستم چیلر و هواساز بهره بگیریم کانال های انتقال هوا هستند که وارد محیط مورد نظر ما می شوند.

محاسبه ظرفیت چیلر یا تناژ تبرید آن از مهم ترین محاسبات برای محیط مورد نظر شما می باشد. اگر میزان تن تبرید پایین در نظر گرفته شود انتظار سرما کافی را نباید از دستگاه داشت و اگر مقدار آن بالا تر از مقدار صحیح باشد مصرف برق بالا می رود.

از مهم ترین فاکتور ها برای محاسبه ظرفیت چیلر می توان به:

  • متراژ محیط
  • هدر رفت هوا
  • آب و هوای منطقه
  • نوع کاربری ساختمان
  • نوع مصالح به کار رفته

و... اشاره کرد.

کاربرد چیلر

چیلر ها یکی از مهم ترین اجزای محیط های صنعتی هستند. گرمای تولید شده توسط ماشین آلات سنگین و سیالات توسط چیلرها خنک می شود. اما در هنگام خرید چیلر می بایست به نکات مهمی توجه کرد و همچنین از مشاوران خبره راهنمایی گرفت.

نکات مهم در انتخاب چیلر صنعتی

زمانی که تصمیم به خرید چیلر صنعتی گرفتید، حتما نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • میزان بار حرارتی سیستم خود را مشخص کنید.
  • از یک راهنمای مطمئن برای انتخاب چیلر کمک بگیرید.
  • بر اساس میزان بار حرارتی نوع سیال خنک کننده، دمای هدف و سرعت جریان را مشخص کنید.
  • محیط نصب چیلر را شناسایی کنید. نصب چیلر در محیط باز و بسته تمهیدات متفاوتی نیاز دارد و نسبت به آن سایز و اندازه چیلر ممکن است تغییر کند.

پرسش و پاسخ سوالات:

چرا چیلر؟

چیلر معمولا در ساختمان های با متراژ متوسط به بالا استفاده می شود تا هوای خنک مورد نیاز یک یا چند ساختمان را تامین کند.

راندمان چیلر ها چگونه محاسبه می شود؟

در تمامی دستگاه های سردکننده همانند چیلر، پکیج های برودتی و یونیت های سردخانه و ... برای بیان بازده یا راندمان از عبارت اختصاری C.O.P استفاده می شود.

C.O.P به نسبت سرمای ایجاد شده توسط دستگاه (یا همان گرمای گرفته شده توسط دستگاه) به انرژی مصرف شده توسط دستگاه گفته می شود.

لازم به ذکر است سرمای ایجاد شده توسط دستگاه های برودتی در قسمت اواپراتور و مصرف انرژی دستگاه در تمامی قطعات برقی همانند کمپرسور، فن کندانسر و ... را شامل می شود.

فاکتورهای مهم در تعیین ظرفیت واقعی چیلر گدام اند؟

  • نوع مبرد
  • دمای محیطی
  • غلظت گلیکول
  • ارتفاع از سطح دریا
  • دمای آب ورودی به چیلر
  • برج خنک کن مهتاب گستر